Cara Buat Mini Tortila Nuget Ayam Simple Dan Mudah Tapi Sedap

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Selain memberi nuget ayam dan dihidangkan bersama sos cili apa kata cuba tortila nugget ayam seperti perkongsian ibu bernama Jaja Ramli. Cuti sekolah ni memang lagi mereka suka kalau dapat makanan seperti itu. Tak ada la bosan sangat. Betul tak?

RESEPI MINI TORTILA NUGET AYAM, MENU WAJIB UNTUK CUTI SEKOLAH ANAK

Simple dan sedap, time cuti sekolah ni anak-anak pasti suka. Mak-mak nak bagi nugget je anak dah bosan. Boleh try buat macam ni. Tengok pun anak-anak dah tak sabar nak makan.

Bahan-bahan diperlukan:

Cara-cara penyediaan:

Nugget digoreng (tak kisah jenama apa ye)

Salad, nak tahan lama rendamkn dengan air garam dulu ye, tapi dlm 2-3 minit camtu dan toskan.

Sos cili dan mayonis, letak dalam botol siap-siap, nanti senang nak letal dekat tortilla ni.


Tortilla ni, terpulang suka jenis apa, kali ni guna brand gardenia, panaskn dulu dekat kuali, terbalik-balikan dalam beberapa saat macam tu. Lastu lipatkan macm ni, supaya nmpk garisan, nanti senang nak potong 2.

Roti wrap ni kedudukkannya camni ye.. pastu letaklah mayonis n sos cili atau apa saje yang kita suka.

Letaklah salad, seketul nugget dan letak lagi sekali sos dan mayonis tadi.. baru rasanya sedap gitew.

Pastu lipatkan roti wrap tu cam ni ye dan sebelah lagi pun sama, barulah nampak bentuk tu kan.

Ambil pembalut burger ni. Dekat tempat you all mesti ada yang corak lain dari yang ni, kat sini ada yang ni je. Ini nak balut mini tortilla kita tu, supaya sos tadi tak ada lah nak meleleh kat tangan, tima kita ngap nanti.

Potongkan pada 4 bahagian dan dapat cam ni ye, boleh jimat kertas ni.

Ok, ni cara lipatan tu. Tengok betul-betul ye. Ada dua lipatan dan ada tujuannya kenapa. So akan jadi macam ni, harap faham ye.

Cara letak tortila:

Alhamdullillah, buat semalam ni tuk majlis makan malam bersama ahli keluarga. Selamat mencuba semua.

Sumber: Facebook Jaja Ramli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*