Kanak-Kanak 3 Tahun Mavt, Did4kwa Diter4jang Bapa Tiri Hingga Pec4h 0rgan

Seorang kanak-kanak berusia 3 tahun dilap0rkan meninggaI dunia selepas 0rgan dalamannya pec4h didkwa dipukuI oleh ayah tlrinya, lap0r The Sun.

0rgan dalamannya itu dipercayai pec4h dan mavt ak1bat pend4rahan dalaman selepas dipukuI dengan kej4m oleh ayah tlrinya yang berusia 34 tahun, kata mhkamah.

Hasil bed4h slasat menunjukkan kanak-kanak itu mat1 kesak1tan dan perlahan- Iahan selepas usvs kecilnya terk0yak dalam pervtnya berikutan dipukuI secara g4nas.

Pihak poIis yang menjumpai jsad kanak-kanak tersebut yang terbar1ng kakv di tempat tidurnya telah memberikan foto kepada mhkamah. Foto tersebut memaparkan pervt mngsa yang bengk4k tervk sambil tangannya berada dalam keadaan mengengg4m pada matanya.

P0stur badannya menunjukkan bahawa mngsa itu seakan sedang menang1s men4han kesak1tan sebelum meninggaI dunia, lapor OM1.

Mngsa dilaporkan ditemui meninggaI dunia di Presn0vka, Rusia, pada Julai tahun ini.

Menurut poIis, svspek telah menyer4ng mngsa di rumahnya selepas pulang dari minum minuman kera$ bersama rakannya.

Ibu kepada mngsa yang berusia 23 tahun dilaporkan tldak memeriksa keadaan mngsa selama lapan jam selepas kejadian itu.

Om1 melaporkan bahawa mngsa telah meninggaI dunia di katilnya sementara ibu dan ayah tlrinya itu tidur di bilik sebelah.

Walaupun ibu mngsa menemui jsad anaknya itu sudah tldak berny4wa, dia dilap0rkan tldak menghubungi petugas perubatan dan sebaliknya dia ‘mencvci dan menvkar pakaiannya dengan pakaian yang bersih terlebih dahulu serta membersihkan pangsapurinya dan kemudian barulah menghubungi ambuIans,’ tambah akhbar itu.

Ibu kepada empat anak itu kemudiannya menyatakan kepada media tempatan: “Saya datang kepadanya untuk mengejvtnya dan meletakkannya ke mangkuk tndasnya namun tvbuhnya sudah sejvk.

“Saya perg1 menguruskan lembv ternakan, manakala suami saya dan anak saya itu tinggaI di rumah. Anak perempuan bongsu kami turut berada di rumah pada ketika itu.

“Ketika saya meninggaIkan bangsal, saya terdengar bahawa anak saya itu menang1s. Saya masuk ke dalam rumah dan bertanya kepada anak saya apa yang berlaku.

“Dia tldak memberitahu saya apa-apa. Dia tldak mengalami Iebam di b4dannya. Dia meminta minuman dan menyatakan bahawa dia mahu tidur.”

Pasangan tersebut terus memanggil perkhidmatan kecem4san beberapa jam selepas myatnya yang Iebam ditemui, ujar nenek kepada mngsa.

“Sekitar jam 6 pagi mereka mendap4ti bahawa kanak-kanak itu sudah meninggaI dunia. Kemudian ibunya membersihkan jsadnya dengan kain b4sah dan menukar pakaiannya.

“Dia kemudiannya membersihkan rumahnya dan hanya selepas itu barulah dia menghubungi ambuIans. Dia berkata kepada paramed1k bahawa anaknya itu terjatvh dari buaian.”

Seorang saksi wanita berkata: “Pervt budak itu kembvng. Matanya terbvka Iebar dan tangannya berada dalam keadaan mengengg4m. Dia mat1 kerana keceder4an yang menyak1tkan.”

Ibu kepada mngsa pada mulanya cuba meIindungi svspek, dengan mendkwa bahawa anaknya jatvh daripada buaian. Namun kemudiannya mengubah keterangannya itu kerana terdapat bukti yang kukuh, kata penyi4sat.

Jawatankuasa Penyi4satan Omsk menyatakan bahawa pada malam 28 Julai, ‘ibu bapa budak lelaki itu telah minum minuman ker4s dengan rakan-rakan mereka.

“Ayah tlrinya telah menend4ng mngsa kerana mngsa men4ngis.

“Mngsa mengalami keceder4an p4rah pada 0rgan dalamannya dan meninggaI dunia.

“Ibu kanak-kanak itu, yang tahu tentang pender1taan yang dialami oleh anaknya tldak menghubungi perkhidmatan kecem4san dan tldak berusaha menoIongnya.”

Sumber: The Sun,sk
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*