Terjaga Pukul 3 Hingga 5 Pagi,Tandanya Rahmat Allah Telah Sampai Kepadamu

Anda Pernah Terbangun Pukul 3 Hingga 5 Pagi? Bersyukurlah, Tandanya Rahmat Allah ini Sampai Kepadamu | Ramai orang bangun pada waktu yang sama pada waktu malam. Malangnya, fenomena ini sering diabaikan. Namun, tahukah anda bahawa inilah cara tubuh dan Tuhan berkomunikasi dengan anda.

Perubatan tradisional Cina menggunakan titik tenaga untuk teknik akupunktur. Titik tenaga ini disambungkan ke sistem jam yang dipercayai dapat memberi tenaga untuk bahagian tubuh tertentu.

Jadi, jika dilihat pada waktu anda bangun pada waktu malam, tubuh anda mengalami sensasi tertentu. Ini juga merupakan cara fizikal dan emosi untuk menyampaikan masalah kepada anda, lancarkan EliteReaders melalui tribunnews.com.

Bangun di tengah malam tidak boleh diabaikan. Dalam perubatan Cina, kitaran tidur adalah ketika kita menerima pesanan dari Tuhan.

Mesej-mesej ini dapat mengungkapkan perjalanan rohani kita. Sekiranya anda menghadapi masalah tidur antara jam 9 dan 11 pada waktu malam, itu adalah tanda tekanan.

Ini adalah waktu tidur bagi kebanyakan orang. Sekiranya anda sukar tidur, ini adalah petanda bahawa anda mengalami tekanan dan bimbang. Solat boleh menjadi jalan keluar untuk masalah ini.

Bangun pada pukul 11 ​​pagi hingga 1 pagi adalah tanda bahawa anda mengalami kekecewaan emosi. Perubatan Cina kuno mengatakan bahawa inilah masanya pundi hempedu aktif.

Bangun pada jam ini adalah tanda kecewa. Cuba bertenang dan maafkan diri anda, itu akan membantu. Bangun antara jam 1 hingga 3 pagi menunjukkan kemarahan.

Titik tenaga disambungkan ke jantung. Bangun pada jam ini menunjukkan bahawa anda marah dan mempunyai tenaga “Yang” yang berlebihan.

Cuba minum air sejuk dan bermeditasi untuk kembali tidur.

Sekiranya anda bangun pada jam 3 hingga 5 pagi, ini adalah tanda bahawa Tuhan sedang berusaha untuk bercakap dengan anda.

Jam ini menunjukkan paru-paru dan kesedihan. Sekiranya anda bangun pada jam ini, dipercayai bahawa Tuhan membimbing anda untuk menjadi lebih baik.

Cuba bernafas perlahan-lahan dan berdoa agar anda dapat kembali tidur. Kitaran bangun terakhir adalah 5 hingga 7 pagi. Sekiranya anda bangun pada jam ini, dipercayai bahawa anda mengalami emosi yang ditindas.

Ini adalah bagaimana Allah menyampaikan taufik dan petunjuk kepada umatnya.

Anda tidak perlu duduk, pergi ke bilik mandi, minum, atau tidur lagi. Kekal dalam keadaan tidur ketika membaca zikir yang diamalkan oleh Nabi SAW. Zikir apa itu?

Dari Ubadah bin Shamit, dari Nabi SAW bersabda, “Siapa terbangun di waktu malam lalu membaca, ‘Laa Ilaaha Illallaahu Wahdahu Laa Syariikalahu, Lahul Mulku, Walahul Hamdu, Wahuwa ‘Alaa Kulli Syai-in Qadiir.

Alhamdulillaah Wasubhanallaahu Walaa Ilaaha Illallaahu Wallahu Akbar, Walaa Haula Walaa Quwwata Illaa Billaahi,’ kemudian ia berdoa ‘Ya Allah, ampuni Aku’ atau berdoa pasti dikabulkan doanya. Jika ia berwudhu dan shalat, pasti diterima shalatnya,” (HR. Al-Bukhari).

Dari sudut pandangan saintifik, ini adalah tanda bahawa anda mempunyai masalah pada usus besar anda, tetapi ia dapat diselesaikan dengan meregangkan otot anda atau pergi ke tandas sehingga anda dapat kembali tidur.

Tubuh menyimpan banyak rahsia. Sekiranya kita belajar bertanya dan mendengar, badan itu sebenarnya memberitahu kita maklumat. Kita juga dapat meningkatkan kesihatan fizikal dan rohani dalam hidup kita.

Sumber: Nasihat Ustaz
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*