‘Mulianya Hjat Terakhirmu..’ Suami MninggaI lsteri Prah, Tak Smpat Tunai Umrah Bsama

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Hasrat seorang suami ingin menunaikan umrah bersama isteri tercinta tidak kesampaian apabila dia ma ut dalam nhas motosikal di Jalan Pa.ya Ikan, di sini.

Dalam kejadian kira-kira jam 1.45 petang itu, mngsa, Kamaruddin Karim, 57, yang menunggang motosikal jenis Honda Wave mninggaI dunia di lokasi.

Isterinya, Linda Awal, 43, yang ikut membonceng terselamat, namun mengalami ptah tuIang ru.suk bahagian kanan dan dikejarkan ke Hspital Melaka.

Ketua Jabatan Si.asatan Penguatku.asaan Trafik (JSPT) Melaka, Superintendan Amran@Mohamad Zaki Omar berkata, kemaIangan berlaku ketika pasangan itu dalam perjalanan dari arah Duyong menghala ke Pa.ya ikan.

“Setiba di tempat kejadian, motosikal ditunggangi mngsa telah hiIang kawaIan dan terb abas sendiri dipercayai berlaku atas unsur jalan bsah kerana cuaca hujan.

“Mngsa terb.abas ke kiri jalan dan jtuh berdekatan kawasan rumput di tepi jalan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Jelasnya, akibat kemaIangan itu, Kamaruddin yang merupakan kakitangan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) mengalami kecede.raan prah di kepala dan disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*