‘Saya nak juaI semua h4rta, nak jadi orang biasa’ – Safiey nekad juaI aset, mahu muIakan sesuatu yang baru dalam hidvp

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Usahawan k0smetik, Mohd Saifuddin Illias atau Safiey Ilias, 26, dilaporkan mahu menjual kereta mewahnya Ford Mustang.

Safiey berk4ta, kereta yang dibelinya pada tahun 2016 mahu dijuaI dengan harga RM270,000 dan harga masih boleh dirunding. Terdahulu, Safiey juga menjual kediamannya yang terletak di Sunway Montana dengan harga RM2.1 juta.

“Memang sed1h apabila nak jual Mustang saya ini. Tapi tak apa, mungkin ini ketentuan buat saya. Terima kasih Allah sudi p1njamkan rezeki memiliki Must4ng ini pada saya,” katanya.

Menurut Safiey, dia mahu melepaskan semua hartanya dan menjadi orang biasa. Malah, dia mahu memulakan sesuatu yang baru menggunakan hasil jualan kereta itu kelak.

“Saya nak menjual semua aset dan harta yang ada. Saya nak menjadi orang biasa dan sederhana sahaja. Siapa yang membeli kereta ini, saya akan promosi Facebook dan Instagram dia. Pendek kata, saling membantu. Apa pun harga yang dinyatakan masih boleh dirunding.

“Terlalu banyak kenangan saya bersama semua aset yang ada. Pahit, manis dan jat0h bangun saya ada bersama semua benda ini. Walaupun perit dan sed!h, tapi saya terp4ksa.

“Kalau boleh tahun ini saya mahu memulakan sesuatu yang baru dan segar dalam hidup. Rezeki yang ada saya nak kongsi bersama,” katanya.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya.

Sumber: santaiviral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*