Ramai Berterima Kasih Kepada ‘Ustazah Asma’ Kerana Berani Tegur Wanita Islam Bergelek Di Media Sosial

Banyakkan Berzikir

Aplikasi-aplikasi di media s0sial merupakan wadah untuk berkongsi aktiviti harian kepada orang lain. Pelbagai konten ditemui, baik secara positif mahupun negatf.

Namun begitu, seakan menjadi trend di aplikasi-aplikasi tersebut apabila banyak vide0-vide0 terutamanya kaum wanita yang melakukan aksi tarian yang kadangkala keterlaluan sehingga menjadi perhatian ramai.

Teguran buat wanita

Berasa terpanggil untuk bercakap tentang hal tersebut, pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun telah memberikan teguran lembut buat para wanita tdak kisahlah muda ataupun tua supaya menghentikan aktiviti berkenaan.

Menerusi perkongsian itu, beliau berharap agar mereka dapat memadam atau mengelakkan daripada melakukan tarian-tarian tersebut lebih-lebih lagi jika mendedahkanAurat.

Ustazah Asmah’juga memberi qoute ringkas dengan memaklumkan yang ‘malu itu iman’ merujuk kepada ‘keberanian’ para wanita mendedahkan tarian kepada umum tanpa rasa segan.

Semoga Allah pelihara kita semua

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menyetujui apa yang diperkatakan oleh pendakwah tersebut.

Mereka juga merasakan sesetengah orang semakin berani bergelek dan berjoget di media sosial mengikut rentak lagu seakan tdak menyedari apa yang dilakukan adalah satu d0sa.

Sumber: News Kini
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*